Stefano Pilati nieuwe aanwinst van Ermenegildo Zegna

© Reuters

Pilati zal verantwoordelijk zijn voor de mannencollecties en modeshows.

Modemerk Ermenegildo Zegna heeft de Italiaanse ontwerper Stefano Pilati aangenomen om de mannencollecties van het merk en de vrouwencollecties van Agnona nieuw leven in te blazen. Pilati is de voormalige creatieve directeur van modehuis Yves Saint Laurent.

Volgens Zegna zou Pilati op 1 januari starten met een couturecollectie voor Ermenegildo Zegna. “Ik ben heel enthousiast dat Stefano onze groep zal aanvullen. Hij brengt enorm veel talent en ervaring met zich mee”, zegt Gildo Zegna, de CEO van de Zegna Group tegen WWD. “We hebben heel ambitieuze plannen voor Agnona en we zijn er zeker van dat we met Pilati’s creatief leiderschap deze plannen kunnen waarmaken.”

Pilati zal zijn eerste mannencollectie tonen in juni 2013, samen met een cruise collectie voor Agnona. Het merk Agnona is opgericht in 1953 maar is sinds 1999 in handen van Zegna. Met Stefano Pilati halen ze zeker en vast een grote naam binnen. Hij was verantwoordelijk voor de vrouwencollecties bij Yves Saint Laurent en werkte ook al voor Miu Miu, Prada en Armani. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content