Spaans duo aan het hoofd van Azzaro

Arnaud Maillard en Alvaro Castejón zullen vanaf nu de creatieve touwtjes in handen nemen.

Het Franse modehuis Azzaro heeft het Spaanse ontwerpersduo Arnaud Maillard en Alvaro Castejón aangenomen als nieuwe creatieve directeurs van het label. Ze zullen een preview van hun eerste collectie, bestaande uit ongeveer 25 silhouetten, voorstellen op 5 juli in de boetiek in Parijs. Dat meldt Carlos Reign, de president van Azzaro International aan WWD.

“Er zijn veel spannende veranderingen doorgevoerd in de komende zomercollectie. Alles is nieuw, vooral de kleuren en prints. We hebben er een goed gevoel bij”, aldus de president.

De twee ontwerpers laten in een interview met WWD weten dat ze het DNA van Azzaro zullen respecteren en eren. “Dat betekent concreet lange en korte cocktailjurken, broeken in felle kleuren en veel bloemenprints met een lichte verwijzing naar de jaren ’70.” Verder mogen we ook veel contrasterende texturen, transparante stoffen en handgemaakte kralen verwachten.

Castejón beloofde een grote verandering voor het merk. “We willen het label uiteraard respecteren, maar we hebben toch geprobeerd om de typische stijl in een nieuw kleedje te steken en te benaderen met een nieuwe energie, zodat de look volledig ‘nu’ is.”

Beide Spaanse heren zijn grote namen in de modewereld. Zo heeft Castejón al voor Alexander McQueen en Fendi gewerkt en werkte Maillard al met Karl Lagerfeld samen. De twee werden een team toen ze in 2009 het label Alvarno hebben opgericht. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content