Solden worden met twee weken verlengd

. © Getty Images

De Kamercommissie Economie heeft het licht op groen gezet voor een verlenging van de solden tot 14 februari, twee weken langer dan gebruikelijk.

De beslissing moet de handelaren, die tijdens de tweede coronagolf hun zaak een tijd moesten sluiten, wat ademruimte bieden. Bovendien kan een spreiding van de solden de toestroom aan koopjesjagers wat meer spreiden, aldus initiatiefnemer Denis Ducarme.

Minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne, minister van Zelfstandigen en Kmo’s David Clarinval en staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker lieten al weten dat ze het voorstel steunden, nadat het een positief advies had gekregen van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. Die Raad stelt onder meer vast dat een verlenging van de soldenperiode ‘geen oplossing zal bieden voor alle problemen, maar wel kan helpen zorgen voor extra verkoop van de resterende voorraden en bijgevolg voor inkomende cashflow’, zo luidde in het advies.

‘Het feit dat men twee extra weken zou mogen verkopen onder de benaming ‘solden’, zou een gunstig psychologisch effect kunnen hebben op het consumentenvertrouwen.’ De Raad benadrukt in zijn advies ook dat de standaard soldenperiode van één maand niet op de helling mag komen te staan. Zo’n verlenging moet een uitzondering blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content