Sokken in sandalen? Hip!

Als we de catwalks en celebs volgen, dragen we dit najaar kniekousen en enkellange sokken.

Sandalen met daarin sportsokken. Normaal gezien iets wat genadeloos gecatalogeerd wordt als onvergeeflijke fashionblunder. Maar als we modeontwerpers en celebs volgen, zullen sokken dit najaar hip zijn.

Dit seizoen is de sok of kniekous onder andere al gespot aan de benen van ChloÔSevigny. Ze droeg tijdens het Californische festival Coachella een korte jurk, open schoenen en kuitlange sokken. Ook Lindsay Lohan is al gezien met kousen aan de voeten. Het zijn wel vooral vrouwen die de aankomende tendens uitdragen. Mannelijke celebrity’s wagen er zich voorlopig niet aan. Zij riskeren natuurlijk al vlug de Onslow-look.

Op de catwalk
De kniekous of enkellange sok was vooral ook duidelijk aanwezig op de catwalks in Parijs en Milaan tijdens de shows voor volgend herfstseizoen. Transparant, blikdicht, gestreept, stijl Burlington of dichtgeritst: het kan allemaal. Dit najaar geen enkele broek bij Emporio Armani. De minirok en de kniekous overheersen. Ook Marni bewees dat de stijl niet enkel voorbehouden is aan Engelse kostschoolkinderen. Marni-ontwerpster Consuelo Castiglioni verscheen op het eind van haar defilé in zwarte jurk, kniekousen en plateauzolen. Fendi interpreteert de kous als heuplaars op plateauzolen en Bernard Willhem liet zijn modellen voor deze zomer defileren met netkousen tot boven de knie. In de zomercollectie van Burberry Prorsum combineerde ook Christopher Baily zijn regenjassen en afgewassen jurken met sokken.

Tabio
Een andere indicatie dat de populariteit van het accessoire om de benen warm te houden stijgt, is de opening van een eerste Tabio-boetiek in Parijs. Het Japanse sokkenimperium heeft al zeven winkels in Londen. In Japan, waar de sok al jaren een cultaccessoire is, zijn er driehonderd.

Komende herfst zien we normaal gezien ook de meeste extravagente kous ooit verschijnen. Miu Miu lanceert dan geribbelde kousen bezet met juwelen, parels en pailletten. Te dragen met bijpassende satijnen schoenen. Prijs: 290 euro. De sok kan dus wel degijk chic zijn.

Caroline Lallemand/Ann Heylens.

Alle defilés ziet u op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content