Sofie Van de Velde galerij en modelabel Capara dagen uit met artistieke driedaagse

Capara © Capara

Capara stelt haar nieuwste collectie voor op een driedaags evenement in de galerie van Sofie Van de Velde op het Antwerpse Nieuw Zuid. Het Belgische modemerk slaat de handen in elkaar met multidisciplinaire kunstenaar Rutger De Vries en installatiekunstenaar Stef Van Looveren voor de driedaagse.

Op 20, 21 en 22 oktober gaan werken van de multidisciplinaire kunstenaars Rutger De Vries en Stef Van Looveren in dialoog met de nieuwe collectie van modemerk Capara.

Rutger De Vries daagt met verfbommen en mechanische spuitbussen de conventies in de wereld van graffiti, grafisch ontwerp en kunst uit. Installatiekunstenaar Stef Van Looveren reflecteert met zijn surrealistische video-installatie over het begrip gender.

Stef Van Looveren
Stef Van Looveren© Stef Van Looveren

Beide kunstenaars zullen tijdens het weekend van Capara bij de galerie van Sofie Van de Velde hun werk in dialoog laten treden met de nieuwe collectie van het modemerk.

Capara is het label van tweelingzussen Vera en Olivera Capara. Nadat ze voor Dries Van Noten, Maison Martin Margiela en Jil Sander werkten, richtten ze in 2009 hun eigen merk op. Met Capara gaan ze tegen de stroom van de gangbare modekalender in.

Sinds kort presenteren ze hun ontwerpen via korte fashion films die refereren naar en reflecteren over de verschillende gedaanten van de ‘opname’: als kunstmedium, als voyeuristische gegeven en zelfs als symbool voor de surveillance society. Iedere maand droppen ze elf nieuwe ontwerpen op deze manier.

Lees hier ons interview met de ontwerpsters over hun unieke aanpak.

Praktisch

CAPARA x Gallery Sofie Van de Velde

20 – 22 oktober 2017

Opening: 20 oktober, 18:00-20:00

Gallery Sofie Van de Velde – Nieuw Zuid

Leon Stynenstraat 21,

2000 Antwerpen

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content