“Showroom” brengt internationale kopers naar Brusselse modewereld

© Belga

Achttien investeerders uit onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Qatar en Japan hebben een bezoek gebracht aan een tiental Brusselse mode-ontwerpers. Het initiatief, “Showroom” genoemd, ging uit van het Brusselse Mode en Design Centrum MAD en vindt dit jaar al voor de derde keer plaats.

“We hebben de kopers hier in Brussel uitgenodigd, omdat het voor ontwerpers heel erg moeilijk geworden is om zich tijdens de modeweken in Parijs te profileren”, zegt Elke Timmerman, fashion coordinator bij MAD. “Het doel is om hier in Brussel al de interesse op te wekken en ervoor te zorgen dat ze de collecties van de Brusselse ontwerpers in de herfst ook in Parijs gaan bekijken.”

Martina Planty, verantwoordelijke bij het consultingbureau dat de selectie voor de kopers samenstelde, noemde het evenement een succes: “De reacties zijn positief”, aldus Planty, die er nog aan toevoegde dat er veel interesse was voor de juwelen en accesoires en dat de prêt-à-porter collecties vooral de aandacht trokken van een aantal multimerkenboetieken uit Qatar en Japan.

Ontwerpster Gioia Seghers toonde zich na afloop tevreden: “We hebben interessante contacten kunnen leggen. Nu moeten we die ook op lange termijn kunnen behouden”. Volgens MAD telt de Brusselse modewereld ongeveer 200 mode-ontwerpers. “Niet iedereen heeft hier een plaats”, zegt Timmerman. “De verkoop in het buitenland is dus een van de grootste uitdagingen voor hen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content