Show review: Burberry kiest voor donkere functionaliteit en negeert seizoenen

Dit jaar konden we enkel een staanplaats versieren bij Burberry. Voor iemand die 1.60 meter meet, is dat helaas niet de beste plek om een show te kunnen volgen. Gelukkig stond een vriendelijke, boomlange Brit zijn plaats af, zodat we de looks toch konden bewonderen en een verslag konden neerpennen. Met dank aan de Britse beleefdheid.

Met een 32-koppig live orkest en een zangeres met een dijk van een stem (Alison Moyet) zat de soundtrack alvast goed. Ook de front row mocht er wezen: Cara Delevingne en vriendinnetje St. Vincent, Kate Moss, Sienna Miller, Suki Waterhouse, Benedict Cumberbatch, Baz Luhrmann, Jourdan Dunn en andere stijlvolle beroemdheden zetelden op de frow.

Van lente tot herfst, van zomer tot winter

‘De seizoenen zijn voorbij,’ is het motto van ontwerper Christopher Bailey. Een opvatting die erg duidelijk waar te nemen was in zijn nieuwe lente- en zomerlijn. De collectie kreeg de naam ‘Functionregalia’ en kan het ganse jaar lang gedragen worden. Bailey liet zich duidelijk inspireren door gothic, militairen en nineties mode en stuurde modellen in zwarte jurken met rugzakken de catwalk op. De jassen in de collectie lijken warm genoeg om guur winterweer aan te kunnen en worden gecombineerd met luchtige jurken.

Voor de militaire details werkte Bailey samen met Hand & Lock, de Britse fabrikant die ook accessoires maakt voor de Queen’s Horse Guard. Oerdegelijke makelij dus.

Om toch een zomerse toets aan de collectie te geven, ontwierp Bailey ook enkele jurken in snoepkleuren zoals roze, geel en groen. Hoewel sommige exemplaren lange mouwen hebben, zijn ze vaak van kant, waardoor het geheel toch licht en ademend blijft.

De volledig doorschijnende jurken uit de collectie lijken wel gemaakt voor Burberrygezicht Cara Delevingne, die ongetwijfeld snel in een exemplaar gespot zal worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content