Serena Williams presenteert collectie met modeshow in New York

© Belga

De modelijn die tennisster Serena Williams ontwierp, werd voor het eerst gepresenteerd op de catwalk in New York. Niemand minder dan Anna Wintour zat op de eerste rij.

De modelijn die tennisster Serena Williams ontwierp, werd voor het eerst gepresenteerd op de catwalk in New York. Niemand minder dan Anna Wintour zat op de eerste rij. De 32-jarige tennisster kan niet alleen balletjes slaan op een tennisveld, maar kan ook aardig overweg met een ontwerptafel en stof. Serena Williams maakt immers al vijf jaar lang collecties voor de Amerikaanse televisiezender Home Shopping Network. Dit was de eerste keer dat een van haar collecties met een modeshow werd voorgesteld. De lijn heet de ‘Serena Williams Signature Statement Collection’ en bestaat uit 22 stuks, waaronder leggings, cardigans, blouses en jasjes. Onmiddellijk na de show werden de kleren te koop aangeboden via HSN.com.

Diploma modeontwerp

‘Ik heb een ontwerpopleiding gevolgd en ik ontwerp al jaren mijn eigen tenniskleding’, vertelde de tennisster backstage aan WWD. ‘Ik ontwerp de collectie met hart en ziel. in mijn ontwerpen. Ik heb een geweldig team, maar ik blijf betrokken bij alle aspecten van het proces. Zo heb ik me bezig gehouden met haar, make-up, juwelen, de modellen casten en zelfs de muziek kiezen,’ vulde ze aan.

Voor alle maten

Serena koos voor een plus size model om haar show af te sluiten. ‘Heel wat volslanke vrouwen zijn gek op mijn ontwerpen. Je hoeft geen maatje 34 te hebben om de meest glamoureuze en knappe versie van jezelf te zijn. Ik ben zelf ook niet graatmager. Of je nu dun bent of niet, het maakt niet uit. Het draait om je goed voelen en er goed uitzien,’ lichtte ze toe.

Nieuw project Naast de HSN-collectie heeft Williams nog een ander modeproject in het verschiet. Ze is druk in de weer met een jurken- en avondkledijcollectie die een stukje duurder zal zijn dan de lijn die ze nu voorstelde aan het publiek. Over twee jaar hoopt ze ook trouwjurken te ontwerpen.

Bekijk de filmpjes die Serena zelf op Instagram plaatste om een idee te krijgen van de spanning backstage en de show zelf. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content