Seks, drugs en vunk

© Reuters

De komst van Janet Jackson naar Milaan zorgde voor veel beroering frontrow bij Roberto Cavalli en Donatella Versace. Maar dat deden de kleren ook.

Er werd bijna gevochten toen Janet Jackson zaterdagochtend de zaal betrad voor de show van Roberto Cavalli. Fotografen en cameramensen vielen over elkaar heen voor een foto van de ster. Tot grote frustratie van de regisseuse die hen maar niet van de catwalk kreeg.

De sfeer was donkerder en mysterieuzer dan wat we van Cavalli gewoon zijn. Minder dierenprints en slangenleer, meer glans en glamour. De show opende met een handvol silhouetten in zwart en wit, waaronder een mooie smoking met bloemenprint. Later in de injecteerde hij meer kleuren, zoals rood, magenta en kobaltblauw. Cavalli zou zichzelf niet zijn, moest hij ook niet leer, bont en een hele hoop studs in zijn collectie verwerken. Onze favoriet: een volledig met studs bezaaide sweater.

Een dag eerder, vrijdagavond, ging Jackson samen met haar vriend Wissam al Mana naar de show van Donatella Versace. Net als zangeres Lana del Rey. De collectie stond in het teken van wat Donatella zelf ‘Vunk’ noemt: Versace punk. Een actueel thema met het oog op de komende punktentoonstelling in The Metropolitan Museum of Art.

Versace’s punker is een echte sekspoes, gekleed in vinyl maillots en broeken, nauw aansluitende leren jurken, bontjassen met dierenprint in geel, rood en zwart en een choker met grote pinnen. Subtiliteit was niet aan de orde. What you see is what you get. En daar is niks mis mee, voor sommigen.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content