Scotch en Soda breidt uit

Het Nederlandse merk Scotch & Soda gaat uitbreiden en opent, nog voor het einde van het jaar, acht nieuwe winkels in de Verenigde Staten. Ook in Groot-Brittannië komen er vestigingen bij.

Het Nederlandse merk Scotch & Soda gaat uitbreiden en opent, nog voor het einde van het jaar, acht nieuwe winkels in de Verenigde Staten. Ook in Groot-Brittannië komen er vestigingen bij.

Het Nederlandse merk Scotch & Soda gaat zijn retailnetwerk uitbreiden in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. Voor het einde van het jaar zal het Nederlandse modelabel acht winkels openen in de Verenigde Staten. Er komen filialen in onder meer New York, Los Angeles, Miami, Boston, Las Vegas en San Francisco.

Deze overzeese vestigingen zijn een primeur voor Scotch & Soda. In New York en Miami waren er wel al twee franchisewinkels van het modelabel gevestigd.

In Groot-Brittannië kocht Scotch & Soda twee panden aan Westbourne Grove en Nothing Hill. Er wordt een winkel gewijd aan de mannencollectie en in het andere pand wordt de vrouwencollectie ondergebracht. De winkels openen de deuren in de herfst. De winkels in Londen zouden nog maar het begin zijn voor Scotch & Soda in Groot-Brittannië. Het merk zou in de toekomst graag nog meer vestigingen openen in het Verenigd Koninkrijk.

De expansie van Scotch & Soda

Het lijkt erop dat Scotch & Soda bezig is aan een expansietour. Sinds de overname door de Amerikaanse kledingfabrikant Kellwood Co. in juli 2011 wordt Scotch & Soda steeds meer uitgebreid. Aanvankelijk was de nieuwe eigenaar van plan om Scotch & Soda te exploiteren onder de vleugels van Kellwood Co., maar besloot toch om het merk als stand-alone neer te zetten.

De eerste stap in de expansie van Scotch & Soda was het openen van de webshop voor consumenten uit Engeland, Ierland en Zwitserland.

Naast de nieuwe vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, focust Scotch & Soda ook sterk op de Duitse markt. Ze willen hun aanwezigheid in het land verdrievoudigen en er komen winkels bij in Berlijn, Keulen en Hamburg. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content