Saskia De Brauw in mannencampagne Saint Laurent Paris

© Facebook

Ontwerper Hedi Slimane kiest een vrouwelijk model als gezicht voor zijn SS’13 mannencollectie voor modehuis Saint Laurent Paris.

Het Nederlandse model Saskia De Brauw staat model voor de SS’13 mannencollectie van ontwerper Hedi Slimane voor Saint Laurent Paris. De keuze voor De Brauw is verwonderlijk omdat zij als vrouwelijk model het uithangbord is van een mannencollectie.

Saint Laurent heeft het eerste deel van de lente/zomercampagne 2013 vrijgegeven. Het Nederlandse model Saskia De Brauw werd gevraagd als gezicht voor de mannencollectie SS’13 van Hedi Slimane voor Saint Laurent Paris.Het is een opmerkelijke en gedurfde keuze om een vrouwelijk model te kiezen als uithangbord van de mannencollectie. Mannen die carrière maken als vrouwelijk model, daar hebben we al meermaals van gehoord. Denk bijvoorbeeld aan Andrej Pejic. De vraag die Hedi Slimane zichzelf stelt is: waarom kan een vrouw dan niet poseren als een man? Hedi Slimane wil het debat aanwakkeren door een vrouwelijk model te kiezen als uithangbord van zijn mannencollectie voor volgende zomer.
Succesvol Nederlands topmodel
Saskia De Brauw, een van de meest succesvolle modellen uit Nederland, poseerde eerder voor magazines als Vogue en V Magazine, maar ze was ook te zien in de uitdagende Pirelli-kalender van 2012. Ze deed mee aan campagnes van Chanel, Givenchy en H&M. Maar het is de eerste keer dat ze poseert voor een mannencollectie van een modelabel.

Androgyne look

Voor de mannencampagne van Saint Laurent Paris poseerde Saskia in een androgyne look voor de lens van ontwerper Hedi Slimane zelf. De Brauw, met kort kapsel, schittert in een getailleerd jasje met een mannelijke look. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content