Sarah Jessica Parker lanceert betaalbare schoenenlijn

© Belga

De actrice werd wereldberoemd door haar rol als schoenenliefhebster en fashionista Carrie uit Sex and The City

Sarah Jessica Parker gaat een budget schoenenlijn ontwerpen. De actrice werd wereldberoemd door haar rol als schoenenliefhebster en fashionista Carrie uit Sex and The City. Dat schrijft de Britse Vogue. Sarah Jessica Parker gaat de lijn ontwerpen samen met haar zakenpartner, George Malkemus, de CEO van Manolo Blahnik. De schoenenlijn zal SJP heten, naar haar initialen, en zal enkel beschikbaar zijn op de webshop van Nordstrom vanaf 2014. “Ik denk dat iedereen dat altijd verwacht heeft van mij, omdat mijn personage Carrie Bradshaw zo dol is op schoenen”, zegt Sarah Jessica Parker. In de serie dreigde Carrie haar appartement te verliezen omdat ze al haar geld uitgaf aan dure schoenen van Manolo Blahnik en Jimmy Choo. Het is ondertussen al 15 jaar geleden dat de eerste aflevering van Sex and the City werd uitgezonden in Amerika.

Betaalbaar
Het wordt een betaalbare lijn met pumps en platte schoenen en de prijzen beginnen vanaf 150 euro. Daarvoor zocht ze inspiratie bij klassieke Franse schoenenmerken zoals Charles Jourdan en Maud Frizon. Naast schoenen gaat Sarah Jessica Parker ook tassen en enkele trenchcoats ontwerpen en alles zal worden geproduceerd in Europa en New York. “Door je schoenen op een leuke manier te combineren met je jas en je handtas zorg je ervoor dat het plaatje klopt en dat je een verhaal vertelt met je kleding”, zegt Parker. “Bij de tassen wil ik inspiratie putten uit de jaren zeventig tot begin jaren tachtig. Maar dan zonder alle frutsels en met meer aandacht voor de vorm van de tas.”

Liefde voor schoenen

Sarah Jessica Parker ontwikkelde haar liefde voor schoenen toen ze de rol van columniste Carrie speelde in Sex and The City. “Toen ik Carrie speelde droeg ik heel veel schoenen”, zegt Parker. “Ik heb toen veel over schoenen geleerd en dan is het moeilijk om dat los te laten.” De actrice had eerder al een budgetkledinglijn ‘Bitten’ en ze was even creatief directeur van het kledingmerk Halston Heritage. Ze lanceerde ook al drie parfums onder haar eigen naam. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content