Sarah Burton volgt Alexander McQueen op

De rechterhand van de Britse modeontwerper Lee McQueen treedt in zijn beroemde voetsporen.

Kort na de dood van Lee McQueen, de ontwerper zijn echte naam, in februari bevestigde het moederbedrijf ‘Gucci Group’ dat het modehuis, in navolging van de couturier, blijft ontwerpen. De eer van nieuwe hoofdontwerper gaat nu naar Sarah Burton, zij was jarenlang de rechterhand van de overleden Britse ontwerper.

De aanstelling van Sarah Burton is geen verrassing. Tijdens haar studies aan de wereldberoemde modeacademie Central Saint Martins in Groot-Brittannië in 1997 begon ze te werken bij ‘Alexander McQueen’. Vier jaar later was ze hoofdontwerpster van de vrouwenafdeling. Sindsdien werkte ze heel intiem samen met de couturier. Vanaf nu neemt Burton de creatieve leiding op zich en is ze verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen in de collecties van het merk.

In een interview met Woman’s Wear Daily bevestigde Burton alvast dat ze het merk ‘Alexander McQueen’ alle eer wil aandoen. “Moderne creaties afleveren met aandacht voor het ontwerp was voor Lee het belangrijkste. Ik wil trouw blijven aan zijn waarden.” De andere medewerkers van het modebedrijf zijn tevreden met de aanstelling van Burton. Volgens Jonathan Akeroyd, zakelijk directeur van het Britse modehuis, begrijpt Burton, door de jarenlange samenwerking, de visie van McQueen en zal het merk dezelfde kernwaarden behouden.

Hollywoodfans

Burton heeft alvast ambitieuze plannen voor de toekomst. Zo staat er onder meer een ondergoed- en badkledinglijn voor mannen op de agenda. Tijdens de herfst/wintercollectie van 2010 bewees ze al haar kunnen. Noodgedwongen moest ze toen de laatste hand aan de outfits van McQueen leggen. Een kleine maand na de zelfmoord van de ontwerper konden de creaties op heel wat applaus rekenen tijdens het Parijse defilé.

Ook in Hollywood zijn heel wat sterren fan van de gedurfde creaties. Wie herinnert zich niet het excentrieke glitterende schoeisel waar Lady Gaga behendig haar danspasjes op uitvoert in de muziekclip van Bad Romance. Nog een liefhebber van de gewaagde creaties is de Amerikaanse actrice Sarah Jessica Parker. Zij verscheen deze week, tijdens de première van de nieuwe SATC-film in Londen, in een zwarte creatie van de overleden ontwerper.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content