Sarah Burton ontwerpt trouwkleed Kate Middleton

Kate Middleton, die vrijdagmiddag in het huwelijk trad met de Britse kroonprins William, koos voor Sarah Burton van modehuis Alexander McQueen om haar trouwkleed te ontwerpen.

Wie goed luisterde kon vrijdagmiddag tegen 12 uur de ademhaling van miljoenen modeliefhebbers ter wereld horen verstommen. Toen liep Kate Middleton namelijk de Londense Westminster Abbey binnen en werd duidelijk dat modeontwerpster Sarah Burton achter het langverwachte trouwkleed zat. De jurk zelf, klassiek met diepe V-hals en kanten afwerking, deed denken aan de creatie die Grace Kelly ooit droeg.

De 35-jarige Burton begon in 1996, toen ze nog studeerde aan de wereldberoemde modeacademie Central Saint-Martins in Groot-Britannië, te werken voor McQueen. 11 jaar geleden werd ze aangesteld als hoofdontwerper van de vrouwencollecties.

Verschillende namen passeerden de laatste maanden de revue, waaronder Sarah Burton, maar ook de jonge Libélua ontwerpster Sophie Cranston. Woensdag liet designer Bruce Oldfield – die de jurk van Prinses Diana ontwierp – aan modemagazine WWD al weten dat hij niet de gelukkige was.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content