Samsøe Samsøe strijkt neer in Brussel

. © Foto R.V.

Fans van Scandinavische mode kunnen voortaan hun hartje ophalen bij de Samsøe Samsøe-boetiek in de Brusselse Dansaertstraat. Het Deense merk heeft er een flagshipstore geopend.

Scandinavisch design valt in de smaak bij de Belgische modeliefhebbers en daar pikt het Deense label graag een graantje van mee. Een jaar geleden opende Samsøe Samsøe een boetiek in Antwerpen. Nu wil het kledingmerk ook de Belgische hoofdstad veroveren.

‘Brussel is een geweldige plek’, vertelt Mia Kappelgaard, het creatieve brein achter de collectie. ‘Wie aan Belgische mode denkt, durft wel eens te vergeten dat ook Brussel een ongelooflijke creatieve scène huisvest, een die net dat tikkeltje verschilt van Antwerpen. De Belgische hoofdstad laat zich niet snel veroveren; maar, wie een poging waagt, ontdekt al snel een duizelingwekkende internationale smeltkroes van creativiteit.’

‘België blijft het gidsland op het gebied van onafhankelijke avant-gardemode. Dat een jong modehuis als Samsøe Samsøe net daar zo goed aanslaat, geeft aan dat we op het goede spoor zitten’, aldus Samsøe Samsøes CEO Peter Sextus.

Het merk staat bekend om een minimalistische, functionele stijl. Naast het eigen huislabel kan je bij Samsøe Samsøe ook terecht voor een selectie aan Scandinavische interieurobjecten en designliteratuur.

Antoine Dansaertstraat 49, 1000 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content