Sadie Williams ontwerpt capsulecollectie voor & Other Stories

© & Other Stories

Voor het winterseizoen van 2014 kroop de Britse ontwerpster Sadie Williams achter de ontwerptafel voor het Zweedse label & Other Stories. Het resultaat is een feestelijke collectie met veel oog voor kleur en geometrie.

Sadie Williams liet zich voor haar collectie inspireren door de eclectische esthetiek van de ‘Rebel Youth’. Deze ‘stroming’ werd gefotografeerd door Karlheinz Weinberger in het Zwitserland van de jaren 50 tot 70. De jongeren op deze foto’s combineerden de texturen, verschillende lagen en versieringen van hun kleding op een intuïtieve manier. Vooral dit denken in ‘laagjes’ en ’texturen’ was een bron van inspiratie voor Williams. De collectie voor & Other Stories leunt ook erg dicht aan bij haar persoonlijke stijl.

De ontwerpster omschrijft haar collectie voor & Other Stories als volgt: “De collectie is jong en vrouwelijk met toch een lichte jongensachtige toets. Dit omdat ik hou van onverwachte tegenstellingen. Ik hou ook van traditionele kledij en textiel, drukwerk en vintage-sportkledij.” Deze verschillende elementen heeft Williams in één collectie proberen te verwerken. “Bovendien heb ik in mijn collectie gewerkt met geometrische patronen en veel kleur”, vult Williams aan.

Sadie Williams ontwerpt capsulecollectie voor & Other Stories
© & Other Stories

De collectie van de jonge Sadie Williams voor & Other Stories ligt vanaf nu in de winkel in Antwerpen. Ook online is de collectie verkrijgbaar. Prijzen schommelen tussen 35 euro voor een top en 55 euro voor een blouse. Voor een rok betaal je 245 en een jurk 145 euro. Meer info via: http://www.stories.com/be/

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content