Royal Ascot bant ongepaste outfits

Om schaarse en slonzige outfits voorgoed te bannen, halen de organisatoren van de jaarlijkse Royal Ascot paardenrace de teugels aan met een lijst kledingvoorschriften.

Om schaarse en slonzige outfits voorgoed te bannen, halen de organisatoren van de jaarlijkse Royal Ascot paardenrace de teugels aan met een lijst kledingvoorschriften.

Al eeuwen is de Ascot paardenrace een van de belangrijkste sociale gelegenheden in Groot-Britannië, waar de beau monde verzamelen blaast in al haar glorie.

Toch rezen voorname wenkbrauwen steeds hoger de laatste jaren. Veel bezoekers zagen de toon van de Royal Ascot namelijk drastisch naar beneden stuiken door de veranderende kledingdracht. Erg korte kleedjes, jeans en zelfs shorts werden de laatste jaren steeds meer gespot door de grootste hoeden- en pluimendragers.

Nieuwe regels Daarop beslisten de organisatoren nieuwe richtlijnen in te voeren, waarin duidelijk wordt gestipuleerd welke outfits acceptabel zijn voor dames en heren om zich te begeven op Ascot.

Zo moeten broeken de volledige lengte hebben en middenriffen worden bedekt. Ook topjes zonder spaghettibandjes zullen niet meer in de aanwezigheid van de altijd presente Koninklijke familie worden geduld. Sportkleding, jeans en shortjes zijn tevens strikt verboden.

Bye bye fascinator

Hoedjes worden uiteraard nog toegelaten en ook andere hoofdstukken die een basis van 10 centimeter of meer hebben in diameter. Dit betekent dat ook prinses Kate een van haar favoriete hoofdornamenten, de zogenaamde ‘fascinator’, zal moeten thuislaten.

“We hebben intensief samengewerkt met mode-experten om beter te bepalen wat formele kledingdracht juist inhoudt”, vertelt Charles Barnett, uitvoerend hoofd van Ascot.

“Moderne, stijlvolle en originele kleding willen we absoluut aanmoedigen, maar het moet gewoon binnen de perken blijven van de finesse”, aldus Barnett. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content