Roos Vandekerckhove stelt feeërieke wintercollectie voor

De Gentse ontwerpster laat zich vaak beïnvloeden door sprookjes, en dat is ook dit keer niet anders. Bovendien werd de collectie uitgebreid met enkele accessoires en een eigen schoenenlijn.

De Gentse ontwerpster laat zich vaak beïnvloeden door sprookjes, en dat is ook dit keer niet anders. Bovendien werd de collectie uitgebreid met enkele accessoires en een eigen schoenenlijn. Gebaseerd op een sprookje

Roos Vandekerckhove is vooral bekend voor haar geometrische motieven, een spel van kleurencontrasten een vleugje vintage typeren haar stijl. Voor de komende herfst- en wintercollectie ’13 heeft Vandekerckhove zich opnieuw laten inspireren door de sprookjeswereld en meer bepaald door het Slavische sprookje ‘Vasalisa’. Dit is een sprookje dat gaat over een meisje dat door haar boze en jaloerse stiefmoeder en stiefzussen het bos wordt ingestuurd om vuur te halen bij de heks Baba Jaga. Ze hopen uiteraard dat de heks haar zal opeten, maar Vasalisa heeft een troef; ze heeft namelijk een wonderpopje in haar bezit, dat ze kreeg van haar inmiddels overleden moeder.

Herfstig kleurenpalet

Vandekerckhove zal dit sprookje op haar manier in de kleren proberen te vertalen en doet dit aan de hand van dikke wol, capes, grote en dikke sjaals, lange rokken en jurken met een ingewerkt motief in de vorm van een schort, verwijzend naar het meisje dat eenzaam door het kille bos loopt. Voor het kleurenpalet gebruikte Roos bruintinten, oker, roest, bordeaux, ecru en groen. De gekozen kleuren zijn gebaseerd op het kleurenpalet van de natuur in de herfst. Toch speelt de ontwerpster ook met contrasten, bijvoorbeeld in de cardigans. Zo zal er een vleugje kleur terug te vinden zijn aan de boorden of aan de mouwen.

Accessoires

Naast de kledingstukken bevat de collectie van Roos Vandekerckhove ook verschillende accessoires. Voorbeelden hiervan zijn de gevlochten driekleurige haarlinten, handwarmers, sjaals in verschillende formaten, unieke capesjaals, grote driehoekige omslagsjaals en mutsen.

Schoenencollectie

Vorig seizoen kwam Vandekerckhove met een kleurige tassencollectie, nu breidt ze haar collectie lederwaren uit met een beperkte schoenenlijn. Deze bestaat uit veterschoenen en kort laarsjes. De tassencollectie is nog uitgebreider dan voorheen.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content