Roos Vandekerckhove opent pop-up shop in Antwerpen

De Gentse modeontwerpster verkoopt haar lente/zomercollectie 2014 in een pop-up shop in het hartje van Antwerpen.

De Gentse modeontwerpster verkoopt haar lente/zomercollectie 2014 in een pop-up shop in het hartje van Antwerpen.

De modeontwerpster zal gedurende enkele maanden, van 24 januari tot en met 26 april, haar intrek nemen in een pand in de Aalmoezenierstraat in Antwerpen. Je kan er terecht voor de lente/zomercollectie 2014. Voor deze collectie liet de Gentse ontwerpster zich inspireren door de werken van de Franse schilder Henri Rousseau.

Deze man was een autodidact, die zijn job als douanier combineerde met schilderkunst, en zijn werken worden gekenmerkt door exotische en kleurrijke taferelen. Dit kleurrijke en vrolijke element is duidelijk terug te vinden in de nieuwe collectie van Vandekerckhove. De kleuren spatten letterlijk bijna van de kleding af en je kan verschillende felle tinten moeiteloos met elkaar combineren.

Vandekerckhove liet zich specifiek door één werk ‘Le Rêve’ heel sterk inspireren. Een vrouw midden in de jungle, daar kan ik wel een collectie rond maken moet Vandekerckhove gedacht hebben. De collectie is erg geslaagd, en combineert verschillende aspecten met elkaar. Maar wonderwel gaan deze elementen allemaal samen. “Ik hou ervan om motieven, vormen en kleuren samen te brengen in een eclectische smeltkroes die toch visueel harmonieus is,”aldus Vandekerckhove over haar collectie. In navolging van het jungle-thema zien we onder meer tops met vlindermouwen, accessoires met slangenmotief of jacquardtruien.

Naast de kledij is er ook nog een accessoire-collectie van de hand van Roos Vandekerckhove. Zo breidt de lederwarencollectie elk jaar uit. Dit seizoen bevat deze collectie onder meer gsm-hoesjes, make-up tassen, tassen voor de Ipad, lederen armbanden of hoesjes voor de Iphone. Daarnaast werkt Vandekerckhove ook aan schoenen en bevat haar zomercollectie 2014 enkele kleurrijke exemplaren. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content