Roland Mouret aan de slag bij Robert Clergerie

Hij wordt de nieuwe creatief directeur voor het schoenen- en accessoirelabel Robert Clergerie.

De schoenen- en accessoirelijn van Robert Clergerie staan voortaan onder de creatieve leiding van de Franse ontwerper Roland Mouret.

Roland Mouret is vooral bekend om zijn moderne pret-à-portercollecties, cocktailoutfits en bekende klanten als Scarlett Johansson, Nicole Kidman en Cate Blanchett. Mouret verwierf pas onlangs terug het recht om zijn naam te gebruiken, na een geschil met zijn oorspronkelijke investeerders. Hij opende dit voorjaar een boetiek in het Londense Mayfair, waar u zijn volledige vrouwen- en mannencollecties vindt.


Het label Robert Clergerie van zijn kant werd in april opgekocht door Fung Brands Limited, dat geleid wordt LVMH-veteraan Jean-Marc Loubier. Het label wil zijn internationaal profiel aanscherpen en werkte reeds in het verleden samen met Mouret rond schoenen en advertentiecampagnes.


Met de goedkeuring van stichter Robert Clergerie himself, 76 jaar inmiddels, wordt Mouret nu creatief directeur van het schoenen- en accessoirelabel. “Dit is voor mij dé kans om te mogen werken met een meester-schoenmaker”, liet Mouret weten, “en om bij te dragen aan de speciale band die vrouwen met hun schoenen hebben.”


Mourets eerste schoenen- en accessoirecollecties zullen pas over ruim een jaar in de winkel liggen, voor het winterseizoen van 2012.

(JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content