Róisín Murphy staat model voor Christophe Coppens

Róisín Murphy, de ultieme muze van de Belgische hoedenmaker, werkte mee als model en componiste voor de campagnevideo lente/zomer 2012.

Róisín Murphy, de ultieme muze van de Belgische hoedenmaker, werkte mee als model en componiste voor de campagnevideo lente/zomer 2012.

Om zijn lente/zomercollectie 2012 voor te stellen maakte Christophe Coppens naar goede gewoonte gebruik van een grillige en originele campagnevideo. Zangeres Róisín Murphy werkte mee als model en componiste van de originele soundtrack.

In de video, ontworpen door de creatieve Brusselse La Fortuna studio, draagt Murphy authentieke couturestukken die veel weg hebben van de uitrusting van een stamhoofd of samoeraikrijger. De ontwerpen van Coppens kregen een meesterlijk tweede leven in sculpturale gevlochten stukken dankzij Lieve Lieckens, een van de meest gerenommeerde mandenvlechtsters in België.

De pronkstukken uit de video worden uiteraard in draagbare equivalenten gegoten die vanaf februari te koop zullen zijn bij Christophe Coppens in Brussel. Zo zijn er sjaals versierd met blokdruk of talloze franjes en afgewerkt met stro, raffia en zijde. De hoedencollectie bestaat onder meer uit vilt- en gleufhoeden, waaronder ook vlakkere modellen, clochehoeden en baretten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content