Roberto Cavalli photoshopt Beyoncé

© Twitter Roberto Cavalli

Roberto Cavalli heeft een schets vrijgegeven van zijn ontwerp voor Beyoncé’s wereldtournee maar hij gaf de zangeres een wel erg onrealistisch lichaam.

Roberto Cavalli heeft een schets vrijgegeven van zijn ontwerp voor Beyoncé’s wereldtournee maar hij gaf de zangeres een wel erg onrealistisch lichaam. Dat schrijft The Daily Mail.

Ontwerper Roberto Cavalli verspreidde een schets van zijn ontwerp voor de ‘Mrs Carter’ tour van Beyoncé waar hij de zangeres flink wat digitaal heeft bijgewerkt. Het voluptueuze lichaam van de zangeres is op de schets van Cavalli duidelijk langer en heel wat slanker gemaakt. De benen van de zangeres lijken wel twee meter lang en haar armen zien er even dun uit als haar dijen. Nochtans liet Beyoncé eerder al weten dat ze tegen photoshop was, zo wou ze niet dat de foto’s van haar campagne voor H&M werden geretoucheerd. De zangeres is trots op haar rondingen en wil er dan ook graag mee uitpakken.

Kritiek op sociale media

Op de Twitterpagina van Roberto Cavalli postte de ontwerper de schets samen met een paar foto’s van het concert waar Beyoncé de jurk draagt. Normaal gezien gebruiken ontwerpers altijd lange uitgerekte figuren voor hun schetsen maar deze afbeelding van Beyoncé lijkt eerder op een bijgewerkte foto dan op een tekening. Ook op de Facebookpagina van Roberto Cavalli lokte de schets heel wat kritiek uit. Verschillende mensen vinden het niet kunnen dat de ontwerper de zangeres slanker maakt dan ze is want ze is zo al mooi genoeg. Ook vinden ze dat Cavalli beter de echte Beyoncé had getekend, mét haar rondingen, dan een onrealistische tekening die de obsessie voor magere modellen in de modewereld bevestigt. Beyoncé heeft zelf nog niet gereageerd op de schets van Cavalli.

Ijdel

De zangeres wil er misschien niet slanker uitzien maar ze is ook geen fan van onflatterende foto’s. Zo liet ze eerder al een aantal foto’s verwijderen die waren gepubliceerd door de website Buzzfeed. Op de foto’s die Beyoncé afkeurde trekt de zangeres een onflatterende grimas. Natuurlijk was net dit de aanleiding voor Buzzfeed om de foto’s te gebruiken in een humoristische fotoreportage. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content