River Island en Adidas brengen Olympische Spelen-collectie

© Daily Mail

De sportcollectie bevat elementen van Team GB.

De Britse kledingketen River Island ontwerpt een sportcollectie in samenwerking met Adidas, de officiële kledingpartner van de Olympische Spelen in Londen. De patriottistische kleuren van het thuisland van de keten – rood, blauw en wit – zetten de toon. Adidas is de officiële partner van de Olympische Spelen. Het Duitse bedrijf dat sportkleding maakt, zal de talrijke atleten van sportoutfits voorzien. Maar Adidas probeert er nu ook naast de sportvelden in Londen voor te zorgen dat de toeschouwers in hun merk gekleed zullen gaan. In samenwerking met de Britse kledingketen River Island brengt Adidas een sportcollectie op de markt, die geïnspireerd is op de elementen van Team GB.

Team GB is de officiële bijnaam voor het atletenteam van de Britse Olympische en Paralympische Associatie. De capsule-sportcollectie kreeg dezelfde naam mee en het officiële logo van het team, een brullende leeuw, prijkt op de collectiestukken. De rode, witte en blauwe kleuren maken het patriottistische plaatje af.

Modewedstrijd De sportcollectie bevat korte buikonthullende topjes met metaalachtige prints, truien met Union Jack-motieven en aanpassende jurkjes met het officiële logo van Team GB, de leeuw. Zowel mannen als vrouwen vinden hun gading tussen de blauw-, wit- en roodgekleurde items.

Adidas lijkt de taak van officiële partner serieus te nemen. Voor een ander project organiseert het Duitse sportmerk een modewedstrijd in samenwerking met de ‘British Fashion Council’. Studenten kunnen een sportcollectie ontwerpen die Londen vertegenwoordigt tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2012. Winnares Alexandra Gordon van de Nottingham Trent University zal haar sportcollectie op 18 mei gelanceerd zien in de verschillende Adidas-winkels. (JK)

De sportcollectie van Adidas en River Island zal op 20 mei in de winkelrekken en op de website van de Britse kledingketen te vinden zijn. De prijzen beginnen vanaf 20 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content