Rijkste model ter wereld lanceert schoenenlijn

© Belga

Kathy Ireland, die vooral een succesvolle carrière als model had in de jaren tachtig, heeft al een eigen collectie met huisraad, juwelen en bruidsjurken.

Kathy Ireland, die vooral een succesvolle carrière als model had in de jaren tachtig, heeft al een eigen collectie met huisraad, juwelen en bruidsjurken. Nu komt daar ook nog eens een schoenenlijn bij. Dat schrijft The Daily Mail.

De schoenenlijn komt er door een samenwerking met Royal Footwear en zal gelanceerd worden in de zomer van 2015. De schoenen zullen kleurrijk maar vooral comfortabel zijn door het gebruik van flexibele en lichte zolen. “We werken hard om uitstekende schoenen te kunnen aanbieden aan onze klanten”, laat Kathy weten in een persbericht.

Rijkste model Kathy Ireland werd vorig jaar verkozen tot rijkste model ter wereld. Ze heeft dan ook haar eigen miljoenenbedrijf uit de grond gestampt waarmee ze concurreert met de Amerikaanse tv-persoonlijkheid Martha Stewart. Het nu 50-jarige model poseerde in haar jonge jaren voor magazines zoals Vogue, Cosmopolitan en vooral Sports Illustrated, waar ze meer dan 15 jaar lang voor poseerde.

Covergirl

Ze sierde minstens drie keer op de cover van het Sports Illustrated, iets wat enkel topmodel Elle Macpherson beter deed door vijf keer op de cover te staan. De eerste cover van Kathy Ireland voor Sports Illustrated is meteen ook hun best verkochte exemplaar tot nu toe.

Kathy Ireland begon haar carrière op 17-jarige leeftijd toen ze ontdekt werd door Elite Model Management. Tegenwoordig heeft ze drie kinderen en naast haar succesvol bedrijf maakte ze nog een aantal fitnessvideo’s en schreef ze zes boeken. Ze staat bekend om haar uitspraken tegen abortus, steunt Israël en komt op voor mensen met het Down syndroom. Ze was ook een goede vriendin van Elizabeth Taylor en ontwierp een juwelencollectie rond de Hollywoodster. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content