Ridley Scott werkt aan film over Gucci-familie

Na The Gladiator en Hannibal werkt regisseur Ridley Scott aan een film over de Italiaanse modefamilie Gucci.

Ridley Scott, bekend van onder meer The Gladiator en Hannibal, heeft een nieuw project. Volgend jaar start hij met de opnames van een film over het leven van de Italiaanse modefamilie Gucci. Sex, geld en moord, de Gucci’s bieden alle ingrediënten voor een spannend verhaal.


De film zou beginnen rond 1970, toen het het modehuis voor de wind ging, maar spitst zich vooral toe op de periode waarin Maurizio Gucci, kleinzoon van stichter Guccio Gucci, aan het hoofd van het mode-imperium komt. Zijn tijd aan de top van het bedrijf is erg turbulent en eindigt in 1993 met de verkoop van alle familie-aandelen aan Investcorp. Dat stelt Tom Ford aan als nieuwe creatieve directeur. Bij de voorstelling van Tom Fords nieuwe collectie in 1995, wordt Maurizio Gucci op weg naar de modeshow doodgeschoten. Zijn ex-vrouw, Patrizia Reggiano, wordt vier jaar later medeplichtig bevonden aan de moord en veroordeeld tot 29 jaar gevangenisstraf.


Angelina Jolie zou al getekend hebben voor de rol van femme fatale Patrizia Reggiano, en Leonardo DiCaprio wordt getipt voor de rol van Maurizio Gucci.


Patrizia Gucci, nicht van Maurizio Gucci, heeft laten weten dat de familie niet zo tevreden is met Scotts nieuwe project en er alles zal aan doen om de release van de film te verhinderen, indien zij deze beledigend achten.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content