Riccardo Tisci zegt adieu aan Givenchy

© Instagram

Een eigen label of toch -zoals wordt gefluisterd- naar Versace; het is niet duidelijk wat de drijfveer voor Riccardo Tisci is, maar de Italiaan heeft niet langer de creatieve leiding over Givenchy.

Na twaalf jaar aan het creatieve roer van Frans modehuis Givenchy houdt Riccardo Tisci het voor bekeken. De Italiaan die het modehuis weg van Audrey Hepburn en in de armen van de Kardashian-clan stuurde heeft zijn contract dat afliep eind januari niet vernieuwd. Naar verluidt zou hij zijn ogen gezet hebben op Versace. Het is niet duidelijk wie Tisci zal opvolgen bij Givenchy.

In een persbericht dankt LVMH CEO Bernard Arnault Tisci voor zijn bewezen diensten, zijn ‘onvoorstelbare visie waarop het voortdurende succes gebouwd kon worden.’ Riccardo Tisci is hiermee de zoveelste designer die kiest voor een position switch; de laatste twee jaar vertrok Raf Simons bij Dior, Hedi Slimane bij Saint Laurent, Alber Elbaz bij Lanvin, Alexander Wang bij Balenciaga, Consuelo Castiglioni bij Marni en Clare Waight Keller bij Chloé.

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content