Rewind lanceert Rewind B.L.C.K.+

Zaakvoerder Christophe Urbain brengt een merkenmix met een raafzwart kleurenpalet.

De multimerkenboetiek Rewind in Gent lanceert een nieuwe shop in shop. Vanaf eind augustus kan je in Rewind B.L.C.K.+ terecht voor zwarte high fashion. De shop zal namelijk enkel kledij verkopen van labels die een raafzwart kleurenpalet aanbieden.

Black is the new black
Zaakvoerder Christophe Urbain: “Wanneer je tijdens de modeweken rondslentert in de straten van Parijs of Kopenhagen, voel je dat er opnieuw een wave of black in de lucht hangt. Je merkt het in het straatbeeld van grote steden, maar wordt het ook gewaar aan de manier waarop collecties beginnen te bewegen. Black is the new black.”

De eyecatchers van Rewind B.L.C.K. + worden de DRKSHDW en Lilies collecties van Rick Owens. De winkel wordt zo immers een van de drie exclusieve verdeelpunten in België van het label.

“Ik apprecieer heel sterk hoe Rick Owens erin slaagt vanuit een stoer beeld toch een collectie neer te zetten die uniseks aanvoelt, maar tegelijk ook pure mannelijkheid en vrouwelijkheid uitademt. De stukken zijn eenvoudig; gecombineerd tot een silhouet stralen ze evenwel een enorme kracht uit. Het is een collectie die reacties zal oproepen”, aldus Christophe.

High Fashion

Naast collecties van Owens zal er ook kledij te koop zijn van Avelon, The Last Conspiracy, A.Friend by A.F. Vandevorst, V Ave Shoe Repair, Konceptkramer, Private 0204, Byredo, Nmbr 9 en Werkstatt München. Met dit aanbod van labels wordt duidelijk een brug geslagen naar high fashion, waardoor de prijsklasse ook hoger ligt.

“Het zwart van Rewind B.L.C.K. staat voor een tijdloze esthetiek, voor focus op het silhouet en niet zozeer op kleur of print. Het soort zwart voor iemand met oog voor mode, die er toch niet afgeborsteld of te conformistisch wil uitzien. We zullen een ruwe, stoerdere look brengen die echter niks te maken heeft met goth of new wave. Deze labels staan los van subculturen, maar brengen wel hun eigen visie op mode. Ze bieden een tijdloos antwoord op het groeiende verlangen naar exclusiviteit en kwaliteit”, aldus Urbain. (RDM)

Rewind B.L.C.K. + opent de deuren op zaterdag 24 augustus in de kelderruimte onder Rewind Men: St. Pietersnieuwstraat 13 te Gent. De winkel richt zich zowel tot mannen als vrouwen. Aan het concept van de twee andere Rewind stores – Men / Women – verandert er helemaal niets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content