Rei Kawakubo ontwerpt voor Hermès

© reuters

Voor het geval dat vond dat u de Hermès carré nog niet genoeg oomph had, gaat het Franse merk samenwerken met Rei Kawakubo van Comme des Garçons. Comme des must-haves denken wij!

Kawakubo heeft twee limited-edition collecties van vierkante sjaals ontworpen voor Hermès onder de klinkende naam Comme des Carrés. De “Noir et Blanc” lijn bevat vijf sjaals met grafische details in zwart en wit, terwijl de zes “Couleur” sjaaltjes de kleuren van de regenboog vertegenwoordigen.

“Ik heb altijd al enorm veel respect gehad voor de artisanale kunde en de rijke geschiedenis van het huis Hermès”, aldus Kawakubo aan Styleite. “Ik werd geïnspireerd door de kunst op de sjaals van Hermès. Hun carré’s zijn zoveel meer dan sjaals. Ik wilde een meerwaarde creëren door er iets extra aan toe te voegen. Door de klassieke prints te combineren met abstracte beelden hebben we de Hermès carré echt kunnen veranderen.”

De Noir et Blanc collectie is geprijsd rond €375 en wordy enkel verkocht in de Comme des Garçons winkels in New York, Parijs en Tokio. De Couleur lijn heeft prijskaartjes die varieren van €375 tot €1600. Hen kan u inslaan in de Dover Street Market shops van Londen en Tokio. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content