Ralph Lauren en Calvin Klein sluiten laatste dag NYFW af

© rdm

Op 14 februari werden de laatste collecties van deze New York Fashion Week voorgesteld.

Amerikaanse all-star Ralph Lauren mocht de spits afbijten op de laatste dag van de New York Fashion Week. Het publiek werd getrakteerd op een doosje chocolade met als boodschap ‘Happy Valentine’s Day’ en de dag werd meteen goed ingezet.

Ralph Lauren

Ralph trakteerde ons op een collectie die duidelijk heel wat verschillende invloeden kende, zo zien we de Spaanse passie – uit de lente/zomer collectie voorgesteld in september 2012 – terugkeren. Voor de herfst-en wintercollectie laat hij zich echter ook inspireren door Rusland en de typische look en elegantie van een echte Parisienne.

Zijn kleurgebruik bleef aanvankelijk beperkt tot marineblauw, zwart en beige maar werd daarna verder aangevuld met blauw, paars en rood. De snits van de broeken en vestjes doen sterk denken aan een ruiterlook, maar worden afgewisseld met enkele pofelementen in de mouwen en broekspijpen. De show wordt afgesloten met enkele prachtige avondjurken die doen denken aan de garderobe van Anna Karenina.

Calvin Klein

Voor aanvang van de show werden enkele celebs, waaronder Jessica Chastain, gespot die voor een kleine rel en verkeersopstopping zorgde nabij het drukke Times Square.

Tijdens de presentatie zagen we vooral veel leger geïnspireerde jassen en rokken in zwart en groen. Opnieuw werd er gebruik gemaakt van leder en zagen we geaccentueerde schouders bovenop aansluitende stukken. De vrouwelijkheid van de silhouetten werd gecontrasteerd met bandeau tops die langs het lichaam gebonden waren. De collectie oogde heel stoer, zonder robuust te zijn en bleef vooral heel gesofisticeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content