Rag & Bone geeft modellen artistieke vrijheid

Rag & Bone stuurde vier van hun modellen op vakantie om – gewapend met een fototoestel – de nieuwe zomercampagne te schieten.

Abbey Lee Kershaw, Sasha Pivovarova, Lily Aldridge en Edita Vilkeviciute werden naar een warm oord gestuurd om zichzelf spontaan te fotograferen, gehuld in de nieuwe zomercollectie van Rag & Bone.

Het resultaat? Geen afgeborstelde, geretoucheerde foto’s die het product zijn van een klein leger stilisten en make-upartiesten. Wel een reeks ongedwongen vakantiekiekjes, nét wat het merk voor ogen had.

“Ze hebben alle vier uiteenlopende persoonlijkheden, maar elk op zich vertegenwoordigen ze op een unieke manier de Rag & Bone vrouw”, vertelden ontwerpers Marcus Wainwright en David Neville aan de Engelse Vogue. Beiden zijn alvast enthousiast over het resultaat: “Van elk model zaten er wel enkele foto’s bij waarvan ik dacht: holy shit, dit is geweldig”, aldus Wainwright.

De campagne werd gelanceerd op de modeweek in New York en reist nu door naar Parijs. In de etalage van warenhuis Colette zullen de foto’s vanaf 13 maart te bewonderen zijn.

Klik hier voor de Rag & Bone foto’s. Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content