Raf Simons toch niet naar YSL

© reuters

De geruchten dat Raf Simons Jil Sander zou verlaten voor Yves Saint Laurent worden door laatstgenoemde de kop ingedrukt.

De geruchten dat Raf Simons Jil Sander zou verlaten voor Yves Saint Laurent worden door laatstgenoemde de kop ingedrukt.

De modeweek in Milaan leek eind vorige week wel getroffen door een tropische cycloon toen Suzy Menkes, modejournaliste van de International Herald Tribune, haar Jil Sander review opende met de suggestie dat Raf Simons wel eens artistiek directeur van Yves Saint Laurent zou kunnen worden.

Ook in een interview met Knack Weekend deze zomer (zie Black Wintermode) liet Simons vallen dat hij niet van plan was om nog veel langer voor Jil Sander te blijven werken en dat hij recent gesprekken had gevoerd met een aantal merken.

Ongegrond

Toch zal het niet Yves Saint Laurent zijn die de getalenteerde Belg mag verwelkomen. Het Franse modehuis beschreef de geruchten namelijk als ongegrond. “Stefano Pilati blijft zijn talent en energie toewijden aan Yves Saint Laurent en aan de volgende modeshow”, verklaarde het huis in een persmededeling.

Maar wat na de volgende modeshow? Want naar verluidt loopt Pilati’s contract bij YSL af in maart 2012. Stof tot nadenken.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content