Racistische Galliano gefilmd

© Reuters/Benoit Tessier

The Britse boulevardkrant The Sun plaatste Maandag een video op zijn website die modeontwerper John Galliano verder in problemen brengt.

De beelden werden gemaakt door een klant van een bar in Parijs en tonen Galliano tijdens een tirade waarin de ontwerper Hitler looft en beledigende opmerkingen maakt. “Mensen als jij zouden dood moeten zijn”, zegt Galliano in het fragment. “Jullie moeders, jullie voorvaderen zouden allemaal vergast moeten zijn”‘.

Het incident zou zich een jaar geleden hebben afgespeeld, in dezelfde bar waar Galliano vorige week donderdag eveneens opschudding veroorzaakte. Volgens de man die beelden maakte was Galliano alleen en onderbrak hij het gesprek aan het aanpalende tafeltje voortdurend met commentaar. “Zijn opmerkingen waren verwerpelijk”, verklaarde de man aan The Sun. “Hij maakte duidelijk dat de Italiaanse meisjes niet welkom waren en beter naar huis gingen. Het ging om puur racisme.”

De ontwerper, die vrijdag aan de kant werd geschover door modehuis Dior, lanceerde zelf inmiddels gerechtelijke stappen tegen het Frans-Aziatische koppel dat hem de afgelopen dagen van antisemitisme beschuldigde. Galliano zal aanstaande maandag voor de rechter verschijnen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content