Puma Creative Factory: ontwerp zelf uw eigen sneaker

Met Puma’s Creative Factory in de Antwerpse sneakershop Avenue kan u zelf uw eigen sneakers ontwerpen en in productie brengen. Knackweekend testte het voor u uit.

Omdat u met de modeweken in het achterhoofd misschien zelf ontwerper wil worden of omdat u simpelweg een paar kicks wil die niemand anders heeft, richtte Puma de Creative Factory op in de Antwerpse sneakershop Avenue. Van naadje tot draadje -en dat mag u letterlijk nemen- stelt u er uw eigen schoen samen. Basismodellen zijn de high top First Round, geïnspireerd op het basketbalwereldje, en de lage lederen sneaker Basket II.

U beslist zelf uit welke kleuren en materialen de zool, middensectie, stitchings, tong en veters zullen bestaan via een handig computerprogramma dat geïnstalleerd werd op iPads in de Avenue shop. Geen nood, er staat geen fashion police op uw vingers te kijken. Zo koos ondergetekende loeihard voor een combinatie van wit, fuchsia, goud en kakigroen met paarse stitchings. Uw wens is dus letterlijk een bevel voor de mensen van Puma, die zonder aarzelen uw persoonlijke model in productie brengen.

Vier tot zes weken na uw geëxperimenteer wordt de schoen in de Avenue store geleverd en kan u hem komen ophalen – als u nog durft. Voor een paar volledig gecustomizede sneakers betaalt u trouwens slechts € 89.95 (voor de Basket II) of €99,95 euro (voor de First Round). Gedaan dus met jaloers gestaar alle andere kids met pumped up kicks want dankzij Puma kan u een van hen zijn. (KS)

U kan nog tot 4 oktober bij Avenue (Ijzerenwaag, Antwerpen) terecht om uw persoonlijke sneaker te ontwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content