Project Runway stelt finalisten voor

© Reuters

Tijdens een modeshow in New York, stellen Heidi Klum & co hun drie favoriete ontwerpers voor.

Het realityprogramma Project Runway – waarin op zoek wordt gegaan naar de volgende grote modeontwerper – is ondertussen al aan zijn 11e seizoen toe. Naar goede gewoonte wordt het seizoen afgesloten met de drie finalisten die hun collectie voorstellen tijdens de New York Fashion Week waarop een winnaar gekozen wordt.

Het concept is over de jaren heen min of meer hetzelfde gebleven, maar dit jaar waren er wel enkele nieuwigheden. Zo werd jurylid Michael Kors vervangen door Zac Posen en was het de eerste keer dat de kandidaten ook een jurk moesten ontwerpen voor jurylid en topmodel Heidi Klum, wat best heel wat stress met zich meebracht.

Wie de drie finalisten zijn, wordt pas bekend gemaakt als de show wordt uitgezonden binnen enkele weken. Zelfs als je een ticket had voor de show, moest er gezwegen worden over de uitkomst van de finale. Om te weten wie gewonnen heeft, zullen we dus nog even moeten wachten.

Relevant? Project Runway kwam de laatste tijd ook niet altijd even positief in de media. Naast enkele opmerkelijke uitspraken over de koopkracht van de Amerikaanse bevolking door jurylid Nina Garcia werd ook de relevantie van het programma in twijfel getrokken door niemand minder dan een voormalige winnaar. Zo liet Christian Siriano – winnaar van het vierde seizoen – in een video weten dat hij vindt dat het programma de winaars niet genoeg steunt.

“Hoeveel van de afgelopen winnaars hebben echt al grote naam gemaakt? Het is geen evidente sector, maar toch vind ik het frappant dat de juryleden – waarbij hij vooral naar Heidi Klum verwijst – meer aandacht krijgen en er meer uithalen dan de ontwerpers zelf”, aldus Siriano tegen de Huffington Post.

Renske De Maesschalck vanuit New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content