Printontwerpster Klaartje Busselot: ‘Ik ontwerp met Kiiv patronen voor één bepaalde plek’

© Johan Jacobs

Klaartje Busselot (31) maakt met haar nieuwe ontwerpstudio Kiiv huisstijlen in textiel, onder meer voor restaurant Bodo in Gent en MOK in Brussel.

‘Een jaar geleden kriebelde het. Ik wilde wat anders. Maar wat? Ik volgde een cursus printdesign waar ik dessins voor stoffen leerde maken. Kort erna startte ik als textielontwerpster in bijberoep.

‘Nu ontwerp ik met Kiiv patronen voor één bepaalde plek, en die druk ik dan op textiel: van kussens tot schorten, keukenhanddoeken en gordijnen, die allemaal volledig in België gemaakt worden. Ondertussen experimenteer ik ook met behangpapier en tapijt.

‘Ik vertrek altijd van de locatie. Het Gentse restaurant Bodo ligt naast het Gravensteen, dus verwerkte ik dat in mijn ontwerp, samen met invloeden van de Finse architect Alvar Aalto waarop het interieur is geïnspireerd.

‘Bij koffiebar MOK vertrok ik van de oorsprong van hun koffiebonen, wat Azteekse invloeden opleverde, maar ook van de multiculturele sfeer aan de Vlaamse Poort.

‘Die creativiteit heb ik altijd gehad. Mijn Instagram staat vol tekeningen en ik studeerde drie jaar grafische vormgeving aan Sint-Lukas in Brussel.

‘Dankzij mijn job als bediende kan ik projecten uitkiezen die ik echt wil doen. Ik ben nog geen half jaar bezig en op 22 februari lanceer ik al mijn tweede collectie voor koffiebar MOK in de Brusselse Dansaertstraat.

‘Daarnaast zijn mijn kussens ook te koop bij interieurwinkel Huiszwaluw in Gent. Een droom die uitkomt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content