Primark is nu ook te koop via Asos

© Belga

Vanaf nu kan je ook Primark kleding scoren op de populaire webwinkel Asos.com.

Vanaf nu kan je ook Primark kleding scoren op de populaire webwinkel Asos.com. De kleding wordt wel enkel verzonden naar het Verenigd Koninkrijk. Dat schrijft The Telegraph. De Ierse kledingketen sloeg de handen in elkaar met Asos.com om hun collectie ook online te verkopen. Primark heeft in België enkel een vestiging in Luik en in 2014 komt er een filiaal in Gent. Momenteel zijn er op de Britse webshop Asos.com ongeveer twintig stuks van Primark te verkrijgen. De collectie bevat enkele zomerkleedjes, T-shirts, broeken en een parka, allemaal geprijsd onder de dertig euro.

Proefproject

John Bason, de financieel directeur van Associated British Foods, het moederbedrijf waartoe Primark behoort, zegt dat het voorlopig nog een proefproject is. De samenwerking zal enkele maanden duren en er zal zowel vrouwen- als mannenkleding worden verkocht. Vorig jaar ging de Britse kledingketen New Look in zee met Asos en werd zo het best verkochte merk van de webwinkel.

Geen eigen webshop

In februari liet Primark nog weten dat ze geen eigen webshop willen. Volgens hen is een eigen webwinkel te duur en levert het geen meerwaarde op. De kledingketen richt zich vooral op echte winkels en heeft meer dan 250 filialen in Europa. Later dit jaar gaat Primark een flagshipstore openen aan de Côte d’Azur in Frankrijk. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content