Prijsuitreiking ‘Belgian Fashion Awards’ geeft Belgische modetalenten de erkenning die ze verdienen

SS18 Dries Van Noten © Isopix

Flanders DC, Le Vif Weekend, Knack Weekend en MAD Brussels slaan de handen in elkaar om gevestigd en opkomend talent uit de Belgische modesector ook in eigen land te eren met de Belgian Fashion Awards. De nieuwe Belgische modeprijzen zullen jaarlijks worden uitgereikt.

De initiatiefnemers vonden het hoog tijd om de Belgische mode ook in eigen land een hart onder de riem te steken met modeprijzen.

‘Knack Weekend draagt de Belgische mode een warm hart toe, dat blijkt duidelijk uit onze ‘Mode dit is Belgisch’-nummers, die tweemaal per jaar verschijnen,’ klinkt het bij Ruth Goossens, hoofredactrice van Knack Weekend. ‘Door deze prijzen uit te reiken met deze twee partners, die onze belangstelling voor het Belgisch modetalent delen, worden ze extra prestigieus. Het is een prachtig nationaal initiatief.’

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Flanders DC (Nathalie De Schepper en Ann Claes) en MAD Brussels (Elke Timmermans en Alexandra Lambert), modejournalisten (Anne-Françoise Moyson, Ellen De Wolf), de hoofdredactrices van Le Vif Weekend en Knack Weekend (Delphine Kindermans en Ruth Goossens) en belangrijke stemmen uit de modewereld

Zeven prijzen

De uitreiking van de Belgian Fashion Awards vindt plaats op 16 november 2017, in het kader van Fashion Talks in Antwerpen. Er worden Awards toegekend in zeven categorieën

De ‘Jury prize’ wordt uitgereikt aan een ontwerper voor het geheel van zijn carrière. De ‘Designer of the year’ Award is weggelegd voor een ontwerper wiens werk het afgelopen jaar bijzonder in de smaak viel. ‘Emerging talent of the year’ wordt uitgereikt aan een beloftevol talent. Met ‘Most promising graduate’ wordt een jonge, pas afgestudeerde van een van de Belgische modescholen in de bloemetjes gezet.

Voorts worden er ook een ‘Entrepreneur of the year’ (een modeondernemer met succesverhaal) en een ‘Professional of the year’ (een professional in de modesector, die geen ontwerper is) gekozen.

Ook het publiek heeft een zeg. De ‘Fashion brand of the year’ is de publieksprijs en wordt door het publiek gekozen uit 24 labels die door de jury werden geselecteerd.

Stemmen op het merk van het jaar kan vanaf 27 oktober.

Praktisch

De prijsuitreiking van de Belgian Fashion Awards 2017 vindt plaats op 16 november 2017 in de Waagnatie in het kader van Fashions Talks, georganiseerd door Flanders DC. Fashion Talks is een conferentie over de manier waario de mode-industrie functioneert en evolueert, en geeft een kijkje achter de schermen van de modesector. Het is een dag vol discussies, break-out sessies en er is gelegenheid tot netwerken.

www.fashiontalks.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content