Prada-model ontslagen door uitspraken over Libische dictator

Een internationaal telecommunicatiebedrijf heeft Vanessa Hessler ontslagen door de uitlatingen over haar relatie met Mutassim Khaddafi, de zoon van de recent vermoorde Libische dictator.

Een internationaal telecommunicatiebedrijf heeft Vanessa Hessler ontslagen door de uitlatingen over haar relatie met Mutassim Khaddafi, de zoon van de recent vermoorde Libische dictator. Het Italiaans-Amerikaanse model, dat meeliep in de herfst/wintershow 2011-12 van Prada, had een vier jaar durende relatie met Mutassim, de vijfde zoon van Colonel Khaddafi. Mutassim is ook de nationale veiligheidsadviseur van zijn vader.

Passionele relatie

“Wij, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, financieren de rebellen, maar de mensen hebben geen idee waarvoor dit geld gebruikt wordt”, vertelde Hessler aan het Italiaanse magazine Diva e Donna. “De familie Khaddafi is niet zoals ze wordt afgebeeld. Het zijn normale mensen.”

Met Mutassim zelf had het model geen contact meer na de rellen, maar over haar relatie is ze duidelijk: “het was er een van passie”.

Het Duitse telecommunicatiebedrijf Hansenet GmbH was alleszins niet opgezet met de uitspraken van Hessler en schreef het volgende op Twitter: “Vanessa Hesslers relaties zijn privé, maar we kunnen haar commentaar op het conflict in Libië niet accepteren”. Ook Albert Fetsch van de Spaanse multinational Telefonica bevestigde dat zijn bedrijf het gezicht van het model binnen de 24 uur zou verwijderen van de website, zo schrijft de Britse krant Daily Mail.

Calvin Klein

Hessler, die wordt vertegenwoordigd door 1ModelManagement in New York, speelde mee in reclamefilms van onder meer Armani, Calvin Klein en L’Oreal en figureerde ook in printcampagnes van Guess Jeans en Liu-Jo. Haar acteerdebuut maakte ze in 2008 naast de zijde van Gerard Depaerdieu in de film Asterix.

Mutassim zelf werd levend gevangen genomen met zijn vader en later door de Libische oppositierebellen gedood. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content