Prada geeft it-bags opnieuw uit

Negen handtassen uit de periode 1991 tot 2005 worden heruitgegeven in hun oorspronkelijke versie.

Het Italiaanse modehuis Prada geeft negen bekende handtassen opnieuw uit. Dat gebeurt in het kader van een tentoonstelling over de Italiaanse modeontwerpsters Miuccia Prada en Elsa Schiaperelli in het New Yorkse Metropolitan Museum of Art.Prada biedt modeliefhebbers opnieuw de kans om de populairste it-bags uit de periode van 1991 tot 2005 aan te schaffen. Ze worden heruitgegeven in hun oorspronkelijke versie. Het oudste model is de paarse rich satin bag uit 1991. Een andere must have handtas van Prada is de Spazzalato, een witleren tas met het alom bekende Savoy-logo. In 2003 herdacht Miuccia Prada een bloemenprint van het mannenlabel Holliday&Brown en gebruikte de print voor een met leer afgewerkte clutch.

Het is echter vooral de heruitgave van de geperforeerde bowling bag die algemene hysterie veroorzaakt onder fashionista’s. De bowlinghandtas was een instant modehit toen ze uitkwam in 2000. Wereldwijd bestormden vrouwen de winkels van Prada in de hoop er een exemplaar te kunnen mee graaien. Het gevolg waren ellelange wachtlijsten en een hoop teleurstellingen voor klanten die er niet snel genoeg bij waren. Binnenkort krijgen deze modeslachtoffers een nieuwe kans. Al moeten ze er een vliegreisje naar New York voor over hebben. De limited edition-collectie zal immers enkel verkrijgbaar zijn in drie Prada-boetieks in ’the big apple’.

De prijzen variëren tussen 165 euro voor de rich satin bag en 2000 euro voor de witleren Spazzalato. De limited edition-collectie is binnenkort verkrijgbaar in drie Prada-winkels in New York: op Broadway, Fifth Avenue en Madison Avenue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content