Prada gebruikt muziek Genkse band voor nieuwe campagne

© Prada

Het Italiaanse modehuis heeft zijn nieuwste campagnevideo voor de mannenlijn op de wereld losgelaten. Daarin is ook de newwavemuziek van de Genkse band Siglo XX te horen, zo ontdekte Het Belang Van Limburg.

De mannennajaarslijn voor Prada werd met een behoorlijk jaren tachtig sausje overgoten. De modellen ademden Ian Curtis en stampten tegen een soundtrack van Fron242 de catwalk over. Het is dus niet verwonderlijk dat het modehuis voor zijn campagne de newwavetoer opgaat, maar dat ze daarvoor bij de Belgische band Siglo XX uitkomen is op zijn minst gezegd opvallend.

Siglo XX was een stevige pion in de Belgische newwavescene. Het vijftal bracht in 1980 de 7-inch ‘Naked and Afraid‘ uit waarop de single ‘Individuality‘ stond, het nummer dat Prada nu dus als achtergrond voor zijn FW15 campagne gebruikt. Hoewel de single destijds slechts op 1000 exemplaren geperst werd, kreeg Individuality een groter bereik toen het nummer vorig jaar op een Britse verzamelaar met newwavesongs terecht kwam. Via deze plaat is het nummer terecht gekomen bij het Britse productiehuis dat de campagnevideo voor Prada maakte.

Het Belang Van Limburg schrijft dat het modehuis voor het gebruik de bandleden netjes om hun toestemming heeft gevraagd, en Siglo XX wordt ook geaccrediteerd op het onder de YouTubevideo van het modehuis waarin acteurs Michael Shannon (Revolutionary Road) en Scoot McNairy (Halt and Catch Fire) en Tye Sheridan (The Tree of Life) in een minimalistische productie de najaarscollectie voor 2015 showen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content