Posh stelt eigen collectie jurken voor

Victoria Beckham heeft haar eigen collectie jurken ontworpen.

Victoria Beckham heeft naar aanleiding van de New York Fashion Week haar eerste collectie voorgesteld. Ze ontwierp tien jurken, volledig gebaseerd op haar eigen stijl. De ex-Spice Girl presenteerde ze in de Royal Suite van het Waldorf Astoria in New York aan een select groepje perslui en verklaarde dat haar “levensdroom” hiermee in vervulling gaat.

Posh deed haar bijnaam eer aan en koos voor luxueuze materialen als zijde, organza, crêpe en fijn katoen en een sober kleurenpalet van zwart, marineblauw, ecru, kobalt en huidskleur. Een corset binnenin, stevige buikriemen, schouderstukjes en ingenieuze vouwtjes en plooien in de taille -en heupzone “laten elke vrouw in deze jurken er fantastisch uitzien, vanuit elk oogpunt”, aldus Beckham. Ze liet zich vooral inspireren door een van haar favoriete designers, Roland Mouret, die de ‘Galaxy Dress’ creÔerde.

De collectie blijft verassend genoeg zeer zedig. Haast elke jurk hangt tot enkele centimeters onder de knie. En sommige bovenstukken doen denken aan de gouvernante-blouse. Volgens Beckham zijn ze dan ook geschikt voor elke leeftijd, maar wel voor een exclusief publiek. De creaties kosten tussen de 900 en 2.835 euro. Nigella Lawson en Helen Mirren ziet ze als haar ideale klanten.

De collectie werd gemaakt in een klein atelier in Londen. Vanaf half februari zullen wereldwijd amper 400 stuks te koop worden aangeboden.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content