Pop-up surfshop HAVEN gaat in zee met Antwerps kunstenaar Frederik Schnieders

© HAVEN

In de Antwerpse city surfshop HAVEN krijgen artiesten wel vaker een platform om hun werk tentoon te stellen. Vanaf 20 mei is het de beurt aan kunstenaar Frederik Schnieders om zijn recentste creaties met het publiek te delen.

De Antwerpse pop-up surfshop HAVEN opende in maart de deuren, en hoewel surfen het kloppend hart van de winkel vormt, gaan ze ook iedere maand in zee met een artiest. Zo krijgen kunstenaars een podium om hun werk tentoon te stellen en te delen met een breder publiek. Deze maand nemen ze daarvoor Antwerps kunstenaar Frederik Schnieders in de arm, die er vanaf 20 mei zijn ‘Somewhere’ zal exposeren.

In zijn werk verweeft de artiest zijn passie voor mode en kunst, maar schemert ook zijn roots in de skate- en surfwereld door. De expositie is een verzameling van tekeningen, schetsen en kleine schilderijen, gebaseerd op surfen en skateboarden. Daarnaast maakte Schnieders een limited collection van sweaters & T-shirts in samenwerking met HAVEN.

Pop-up surfshop HAVEN gaat in zee met Antwerps kunstenaar Frederik Schnieders
© HAVEN

Tal van tentoonstellingen

Schnieders is geen onbekende meer in Antwerpen. Eerder wist hij al zijn stempel op de stad te drukken door verschillende deelnames aan groepsexposities en solotentoonstellingen in de Closed Art Gallery en Coffee and Vinyl. Ook in het buitenland kon Frederik Schnieders al vaste voet aan de grond te krijgen, met een solo expositie in Tagsta Art Gallery (Fukuoka, Japan) en een deelname aan ‘Art In Mind’ in Brick Lane Gallery (Londen, Verenigd Koninkrijk).

Somewhere wordt vanaf vrijdag 20 mei tentoongesteld in HAVEN, Antwerpen, en kan je bezoeken tot 30 juni. Meer info over de collectie vind je op de Facebookpagina.

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content