Phoebe Philo verlaat modehuis Céline

Phoebe Philo © REUTERS

De Britse ontwerpster Phoebe Philo verlaat haar post als creatief directeur bij het Franse modehuis Céline. Dat wordt gemeld door Business of Fashion.

De herfstcollectie 2018 zal de laatste worden die Phoebe Philo maakt voor Céline. Dat blijkt uit een officiële aankondiging.

‘Het was een exceptionele ervaring voor mij om deze afgelopen tien jaar voor Céline te werken’, belicht Philo. ‘Ik ben dankbaar om te hebben kunnen samenwerken met dit ongelofelijk getalenteerd en toegewijd team en ik wil iedereen bedanken die ergens op de weg deel van de samenwerkingen en gesprekken is geweest. Dit was ongelofelijk.’

Ridder

In 2013 werd Philo nog geridderd omwille van haar verdiensten in de mode-industrie. Ze slaagde er de afgelopen tien jaar in om het huis Céline weer relevant te maken en er een jonger publiek mee aan te spreken. Met haar ingetogen en luxueuze ontwerpen wist ze seizoen na seizoen harten te veroveren.

Het is nog niet bekend wat de volgende carrièrestap van Philo wordt, al klinkt het wel al dat ze in de nabije toekomst niet meteen voor een ander label zal beginnen werken. Ook Philo’s opvolger is voorlopig nog koffiedik kijken. Die zal in de komende maanden worden bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content