Phelps bijna medailles kwijt door Louis Vuitton campagne

De atleet was bijna zijn 22 medailles kwijt door de Louis Vuitton foto’s.

Atleet Michael Phelps schittert in de nieuwe Louis Vuitton campagne, die voor heel wat verdeelde meningen zorgt. Het bad, de boze blik en de dubieuze bubbel in het water bleken punten van kritiek te zijn op de foto’s genomen door Annie Leibovitz.

Toch leek het pas serieus te worden toen er sprake was van een schending van het Olympisch reglement. Zo zou regel 40 zeggen dat het als atleet verboden is om in advertenties te verschijnen van een niet-Olympische sponsor voor 15 augustus van dit jaar. Het leek er dus op dat Phelps die regel had verbroken wat zou kunnen leiden tot het terugtrekken van zijn Olympische medailles.

Toch hoeft de atleet niet te vrezen volgens zijn manager Peter Carlisle. “Hij heeft regel 40 niet overtreden omdat de foto’s niet mochten verschijnen voor 15 augustus. Hij heeft dus ook nooit zijn toestemming gegeven om ze vroeger te laten verschijnen en kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden”, aldus Carlisle. Michael Phelps en zijn fans kunnen dus opgelucht ademhalen, want aan zijn medailles wordt niet geraakt. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content