Peter Pilotto wint prestigieuze BFC/Vogue Designer Fashion Fund

© Reuters

Peter Pilotto kwam als winnaar uit de bus van de vooraanstaande prijs die wordt uitgereikt door de Britse Fashion Council en Vogue.

Peter Pilotto kwam als winnaar uit de bus van de vooraanstaande prijs die wordt uitgereikt door de Britse Fashion Council en Vogue.

Peter Pilotto en zijn partner, de Belgisch/Peruviaanse Chistopher de Vos, hebben de award dinsdagavond in het Café Royal in Londen in ontvangst genomen. Het ontwerpersduo ontmoette elkaar aan de Antwerpse Academie in 2000 en won ieder afzonderlijk een Flanders Fashion Institute Award voor ‘meest beloftevolle student’ van hun jaar, naast een hele reeks andere prijzen.

De ontwerpers mochten 200.000 pond naar huis nemen en zullen ook een mentor krijgen die hun het komende jaar zal helpen om het label te laten floreren.

Dit is het vierde jaar dat het duo zich inschrijft voor de prijs. ‘Goede god, nu kunnen we mensen inhuren én betalen om ons label tot het volgende level te loodsen,’ zeiden de ontwerpers als reactie op de overhandiging van het fonds. Christopher Kane en Nicholas Kirkwood, de twee vorige winnaars van de prijs, sloten na het winnen van deze award deals met Kering en LVMH. De toekomst van de merken die de prijs in de wacht slepen is dus over het algemeen rooskleurig.

Volgens Alexandra Shulman, hoofdredacteur van de Britse Vogue, verdient het duo de award, omdat ze trouw aan hun visie van een print- en kleurgericht merk te zijn gebleven. Bovendien zijn ze er volgens haar ook in geslaagd ’te groeien en een gerespecteerde naam te worden die kan concurreren op internationaal niveau.’

Onder meer Emilia Wickstead, House of Holland , Mary Katrantzou , Osman en Zoë Jordan waren ook genomineerd voor de award, maar moesten het onderspit delven voor Peter Pilotto.

De laureaat van het British Fashion Council/ Vogue Designer Fund wordt sinds 2008 ieder jaar gekozen uit een jury bestaande uit modedeskundigen en vertegenwoordigers uit het veld. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content