Peter Pilotto scoort op London Fashion Week

© KS

Peter Pilotto en Christopher de Vos smeten zich voor de creatie van deze collectie in het donkere, zware werk van Spaanse Renaissance-artiesten.

Peter Pilotto en Christopher de Vos smeten zich voor de creatie van deze collectie in het donkere, zware werk van Spaanse Renaissance-artiesten. Ze tekenden een indrukwekkende vrouwenlijn die bulkte van hun kenmerkende prints en kleurspetters tegen zwart-witte canvassen en op die manier dan ook een mooie verderzetting was van de zomercollectie die het duo amper vijf maanden geleden in Londen mocht voorstellen.

De Spaanse invloed kwam terug in de hoekige boleros en de gestroomlijnde overjassen; versierd met vernuftig borduurwerk. We zagen smalle rokken met een hoge split, kapmouwtjes, hoekige schouders, hoge neklijnen en brogues in lakleder, gewatteerde jassen en uitbundige kleurvlakken.

Pilotto en de Vos werkten bijzonder sculptureel zonder iets van de vrouwelijkheid van hun silhouetten te verliezen. Ze experimenteerden met 3D-prints en applicatietechnieken op wol en zijde terwijl ze hun kleding structuur gaven via dik borduurwerk en het toevoegen van leder en bont.

Modellen als Jourdan Dunn en Cara Delevingne showden ware kunstwerken op de tonen van TNGHTs Higher Ground, een gepaste soundtrack bij die hogere sferen waar wij ons gedurende de hele show bevonden.

Katrin Swartenbroux vanuit Londen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content