Peter Dundas heeft vanaf nu de touwtjes in handen bij Roberto Cavalli

Na maandenlang speculeren werd eindelijk een knoop doorgehakt: de Noorse designer Peter Dundas volgt Roberto Cavalli op als creatief directeur bij diens label. Het is de eerste keer ooit dat de 74-jarige Cavalli de fakkel doorgeeft in zijn prestigieus Italiaans modehuis.

De combinatie van traditie, innovatie en glamour in het werk van Peter Dundas gaf bij het Italiaanse label de doorslag om de Noorse ontwerper aan het roer te zetten. Eerder vorig jaar kondigde de Dundas al zijn vertrek bij Emilio Pucci aan, waar Dundas ook de functie van creatief directeur beoefende.

Geliefd bij de sterren

De Noorse ontwerper is graag gezien in sterrenkringen. Voor het huwelijk van Poppy Delevingne vorig jaar ontwierp Dundas nog de veelbesproken trouwjurk voor Caras oudere zus. De toenmalige baas bij Pucci, verwerkte zelfs de namen van de geliefden in de bruidsjurk. Bekijk de prachtig afgewerkte details van het kleed hier.

Het begin van een nieuw tijdperk

Peter Dundas betreedt geen volledig onbekend terrein met zijn nieuwste functie, aangezien de Noorse ontwerper al meewerkte aan enkele projecten voor Roberto Cavalli tussen 2002 en 2005. Hij wordt verantwoordelijk voor zowel de mannen- en dameslijn, als de accessoires. Daarbij komt ook nog eens bij dat hij het voor het zeggen zal hebben wat betreft marketing en communicatie bij het Italiaanse modehuis.

Voor de eerste keer sinds begin jaren ’70, toen Roberto Cavalli zijn eigen label de grond in stampte, heeft iemand anders de touwtjes in handen. Het wordt afwachten of Dundas van plan is om het over een andere boeg te gooien. Zijn eerste collectie voor Roberto Cavalli zal al te zien zijn in september, tijdens de Milanese modeweek. (LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content