Pete Doherty voor The Kooples

© Reuters

Badboy Pete Doherty zal een capsulecollectie ontwerpen voor het Franse modemerk.

Badboy Pete Doherty gaat samenwerken met The Kooples. Doherty zal voor het Franse modemerk een capsulecollectie voor mannen en vrouwen ontwerpen die vanaf de herfst in beperkte oplage te koop zal zijn.

Voor naambekendheid hoeft The Kooples het alvast niet te doen; als een van de ‘it’-brands van het moment weten bezielers Laurent, Raphael en Alexandre Elicha hun kleding steevast te koppelen aan muziek en een zekere coolness. Het is dan ook niet vreemd dat ze net met de voormalige Libertiner en frontman van Babyshambles in zee wilden.

Doherty deed voor zijn duet met The Kooples inspiratie op bij militaire uniformen en de algemene Engelse elegantie. Het resultaat is een collectie met een ietwat ‘dandy-chique’ feel. Denk aan flanellen jasjes, hemden met ruches, knitwear en USSR overjassen, aangevuld met t-shirts waarop Doherty’s artwork geprint werd.

De Pete Doherty capsulecollectie zal vanaf oktober in beperkte oplage aangeboden worden in de The Kooples-stores. Wij Belgen moeten het echter stellen met hun wereldwijdewinkel.

Katrien Swartenbroux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content