PETA trekt van leer met gruwelijke pop-up shop

The Leather Works © PETA

Nietsvermoedende shoppers in een shopping center in Bangkok werden door PETA Asia met de neus op de feiten gedrukt: voor die accessoires uit exotisch leer werden wel degelijk dieren mishandeld.

In een fictieve pop-up shop The Leather Works stelt PETA de vraag: ‘Als een lederen tas een kloppend hart had, zou je ze dan nog kopen?’ De winkelende voorbijgangers mochten aan den lijve ondervinden hoe het zou zijn om een levend wezen rond de arm te dragen. Langs de buitenkant zagen de producten in de winkel er compleet normaal uit, maar van zodra de rits werd geopend, zagen de shoppers (valse) stukken vlees, spieren, bloed en een kloppend hart genesteld in de accessoires.

Volgens PETA bevindt de grootste industrie in krokodillenleer zich in Thailand, waar internationale merken massaal leer inslaan voor hun luxeproducten. PETA ontdekte er verschillende gevallen van dierenmishandeling, waaronder het openzagen van de nek van de krokodillen terwijl ze nog leefden. Ook worden de reptielen volgens de dierenrechtenactivisten leven aan bomen genageld of onthoofd vooraleer ze de huiden eraf stropen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content