Peru hoopt belangrijkste speler in de textielsector te worden

© PeruModa

Hoewel asperges hun bekendste en grootste exportproduct zijn, willen Peruvianen ook de textielmarkt veroveren. Dat meldden ze tijdens de Peru Moda expo in New York.

‘We hopen om het nieuwe Italië te worden,’ zei Conrado Falco, de directeur van de handelscommissie van Peru in New York. Sinds er in 2009 een overeenkomst werd gemaakt met Amerika dat er vrij handel kan gedreven worden, groeide de export van het Peruviaanse Pima katoen en alpacawol aanzienlijk.

‘We zijn de grootste producent van fijne materialen in Zuid-Amerika en hebben een gesofisticeerde technologie die alpaca kan samensmelten met zijde en andere stoffen,’ aldus Falco.

Tijdens een panelgesprek legde Dana Davis, de vicepresident van de productie van Mara Hoffman, uit dat ze dankzij Peru geïntroduceerd werden tot heel wat boeiende en kwalitatieve producten en materialen. Andere merken die in zee gaan met Peru zijn onder andere Armani en Lacoste. Dichter bij huis hebben we Ellen Kegels die alle wollovers overtuigde met haar LNAndes collectie van alpacawol. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content